Takaisin seuran toiminta-sivulle

LAVANSAARI-SEURAN JÄSENKIRJE 2017

Tervehdys Lavansaari-seuran jäsenet!  Kevät keikkuen tulevi ja kertoo, että taas on vuosi  vierähtanyt edellisestä "tapaamisestamme". Lavansaari-seuralle kulunut vuosi on merkinnyt sadattakolmatta toimintavuotta, joka on sujunut vilkkaasti  lavansaarelaiasioiden ympärillä häärätessä ja toivottavasti myös uutta oppien. Olemme tammikuun tupaillassa tutustuneet toisiimme ja sukulaisuuksiimme ja maaliskuussa pohtineet Lavansaaren "kerman" eli muualta saareen töihin tulleiden pappien, opettajien, lääkäreiden yms. ja saarelaisten keskinäisiä suhteita. Huhtikuussa ovat esillä kansantaudit ja -parannus sekä kuolinsyyt, lavansaarelaisesta näkökulmasta katsottuna tietenkin. Toukokuussa valmistaudutaan kesän tapahtumiin ja tutustutaan etukäteen kesäretkikohteeseemme Tammioon.
Syksyn tupaillat aloitetaan tutustumalla yksi kerrallaan Lavansaaren kyliin valokuvien ja kartan pohjalta.
Tämä aihe saa jatkoa vielä vuoden 2018 alkupuolella kahdessa tupaillassa. Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlitaan lokakuussa kakkukahveilla Heikki Rytkölän kertoessa meille itsenäistymisen vaikutuksesta lavansaarelaisten  elämään. Vuoden päättävät pikkujoulujuhlat marraskuussa.

LAVANSAAREN SA­NOMAT ilmestyy marraskuussa. Päätoimittaja Johanna Roiha, puh. 045-6636968, toimituskunnassa Aleksi Hiltunen. Kirjoi­tuksia, kuvia, muisteluksia ja kaikkea yhteisesti kiinnostavaa odotetaan jäsenis­töltä hyvissä ajoin.

JÄSENMAKSUN MAKSAMINEN ohei­sella pankkisiirrolla, tili FI91 1069 3000 2252 50 (muista viitenumero!). Jäsen­maksun suuruus on 12 euroa, kunniajäsenet ja 80 vuotta täyttäneet (myös tänä vuonna täyttävät) on vapautettu maksusta.  Mak­samalla eräpäi­vään mennessä helpotatte rahastonhoitajan työtä.

TULEVAA TOIMINTAA

tupaillat 18.4. ja 16.5. sekä syys-mar­ras­kuussa kuukauden kolmantena tiistaina klo 18 Kotkan seurakuntakeskuksessa (syksyn ajankohdat varmistuvat syksyllä). Kauem­paa tulijat varmistakaa soittamalla, jos ette ole nähneet kutsua!  

Kesäretki lauantaina 17.6. itäisellä Suomenlahdella sijaitsevaan Tammion saareen, joka meille edustaa Lavansaaren tapaista saaristokylää, joskin pienoiskoossa. Tarjolla on merimatka, opastus­kierros, luontoelämyksiä, soppaa, kohvia ja hyvää seuraa. Ilmoittautumiset sihteerille.

Meripäivät ja The Tall Ships Racis Kotkassa 12.-16.7. Olemme Kantasatamassa tuomassa Lavansaarta, seuraamme ja lavansaarelaisuutta tutuiksi ja myymässä tuotteitamme. Kojumme toimii myös mukavana kohtauspaikkana saarelaisille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tervetuloa myös töihin kojulle, talkoovoimia tarvitaan! Ilmoittautuminen puheenjohtajalle.

Ulkosaarelaisten kirkkopyhä Kotkan kir­kossa 8.10.2017.

Seuran pikkujoulu on marraskuussa tu­paillan pai­kalla (ajankohta varmistuu syk­syllä).

MISSÄ ILMOITETAAN?  Kotkassa il­mestyvä ilmaisjakelulehti Ankkuri, Kar­jala-lehti sekä seuran kotisivut.

MISTÄ VOI KYSYÄ?  Kysyä voi kai­kilta, joiden yhteystiedot löytyvät kirjeestä.

SEURAN KOTISIVUILLA tietoja tupailloista, myytävistä tuotteista ja hienoja kuvia.  www.lavansaari.net

LAVANSAARI-RYHMÄ Facebookissa.  Ylläpitäjänä Johanna Roiha.

Tapaamisiin ja kuulemisiin!  Tulka iltaa istumaa tai/ja pi­täkää muuten yhteyttä.  Yhteystiedot löytyvät takasivulta. 

Kevätterveisin

Lavansaari-seuran hallitus